Me sabe mal, pero hay que cambiarlo... Marketing inmobiliario


Si, aquesta és una afirmació típica quan presentem un projecte de Home Staging, i informem als propietaris de la necessitat de retirar el mobiliari i elements decoratius de l’habitatge ( com el del la foto ), per tal de col·locar els establerts en el projecte.
Gràcies a l’aplicació d’aquesta tècnica de marketing immobiliari aconseguim que a qui agradi l’habitatge sigui a qui realment ha d’agradar: al màxim de persones que formen part del segment de potencials compradors per a cada immoble.

Si deixem aquest magnífic i simpàtic sofà, descartem d’entrada una gran quantitat de compradors. Tenim únicament 12 segons per enamorar online. Qualsevol objecte que distregui del missatge que volem donar, pot provocar l'abandó de la pàgina on apareix el nostre immoble. Despersonalitzar l’habitatge i decorar-lo amb elements neutres de màxima qualitat, augmenta exponencialment les opcions de venda, i en redueix el període de venda. Segons estadísitques de RESA ( Real Estate Staging Association ), a EEUU la mitjana de dies que un immoble està al mercat és de 241. Amb Home Staging, 35.

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí